Smart green air - indoor air improvements by plants & techs - smart greenwall systems

Groene oplossingen voor bedrijven & kantoren

Wij willen dat alle mensen in een gezond binnenklimaat op hun best presteren.
 GREEN & HEALTHY OFFICES


Dit doen we door uw inkomzone, bureel of werkomgeving te voorzien van onze unieke Greenwalls, slimme luchtzuiverende planten(wanden) - en/of moswanden.

Zo willen wij mee helpen een omgeving te creëren waarin mensen

op hun best kunnen zijn, en niet de alleen de natuur en de planten

- maar ook bezoekers, klanten en of werknemers -  kunnen floreren.


Een groene werk of leefomgeving?

We take cAir 

Groen tegen geluid(golven)


Je kan groen ook modulair inschakelen als "golfbreker", om de ruimte in te delen, afstand te bewaren, en om galm en geluidsgolven te onderdrukken. Moswanden hebben en hoge dempende werking en kunnen in erg organische patronen uitgewerkt worden wanner je er natuurlijke lijnen en bewing in verwerkt. Ook bestaan er akoestische potten die geen fijn stof afgeven.

Je gebouw bepaalt wat groeit


Bij een nieuwbouw kan je in ontwerpfase de nodige structurele voorzieningen voor innnovatie beplanting treffen. Doe je dit nadien, ben je gebonden aan de (soms beperkte) ruimte op de werkvloer en dien je met losse beplanting, modulair of tegen de wanden te werken. Je keuze wordt bepaald door licht, tocht, HVAC luchtvochtigheid en airco en vele andere factoren die de levensduur en kwaliteit van je beplanting beinvloeden.

De juiste plantkeuze maken


Een succesvol groen verhaal begint bij de juist selectie van het plantgoed. Wil je gaan voor inheems groen en lokaal plantgoed, of net voor een tropische jungle-stijl? Om klanten te helpen bij hun keuze, die dus afhangt van de behoeften van de planten zelf, hebben we enkele mood-boards, stijlkaarten en groepen die goed samen gedijen uitgewerkt. Vraag onze zoek-kaart voor de juiste kamerplant, met een reeks designs en opties. 

Inkleding


Hoe wil je het groen in je ruimte itegreren? Wil je los of vast groen, als een echte blikvanger of als deel van het interieur? Er zijn diverse plantenbakken die optisch een deel van het meubilair vormen, in scheidingswanden of rekken verwerkt, als zitbanken met plantvakken, en er kan in dezeflde materialen, kleuren en stijlen als je kantoor worden gewerkt. Zo kan je het functionele koppelen aan het estetische. Een moswand is dé ideale scheidingswand, maar kan ook een prikbord zijn.

Ruimte verdelen en afschermen


Gebruik je nieuwe beplanting praktisch om het kantoor in kleinere klimaat-zones of werkplekken te verdelen. Je kan op een ongemerkte manier wat privacy toevoegen door de afscherming van grootbladige planten of een gordijn van fijne afhangers of de unieke magnetische, dubbelzijdige mospanelen bij glazen boxen. Gebruik je groen: zet je bedrijf op de kaart door een moswand in de vorm van een wereldmap, of green eco-branding met je logo of signalisatie in mos.

Denk vooraf over daarna 


Planten leven, en vragen dus zorg en aandacht. Bedenk eerst hoeveel tijd (of geld) je als bedrijf daaraan wil besteden. Want als je investeert in groen wil je dat de planten er zo lang mogelijk perfect blijven uitzien, gezonde beplanting weerspiegelt immers een gezonde bedrijfscultuur. Het beste resultaat krijg je door een slimme keuze te combineren met een goed onderhoudsplan. Ga voor hydrocultuur en planten met weinig lichtbehoeft of groei, en schakel de hulp in van Groenwand, zo voorkom je teleurstellingen of miskoop.

Ga voor onderhoudsloos


Niet alle beplanting vraag onderhoud.  Moswanden en gesloten eco-systeempjes zijn echte en natuurlijke blikvangers en hebben geen water of licht nodig. Ze zijn puur natuur en overleven van de juiste binnenlucht, luchtvochtigheid meten met een Awair Element of Omni raden we daarom sterk aan. Ook zijn er duurzame en ecologische kunstplanten op de markt, gemaakt van gerecycleerd afval zoals PET flessen.

TIPS VOOR EEN GROENER KANTOORKLIMAAT

Zoals je hierboven leest zijn er tal van bedenkingen rond groen en zaken die je voorafgaand moet overwegen voor een succesvol groen verhaal.  Wanneer je over deze zaken goed nadenkt, inzicht hebt in je binneklimaat en een sluitend onderhoudsplan, al dan niet uitbesteed aan onze Plantcare crew, kan je gerust zijn dat je groen zichtzelf op no-time terugbetaald: de productiviteit stijgt,

er zijn minder afwezigen en gezonder werknemers, het groen stimuleert en de concentratie verhoogt door galm en CO2 opname.

De juiste plaats bepalen


Een ruimte heeft 4 zones: de werkvloer, de wanden, de plafonds en alles daartussenin (de lucht). Een ideaal inplantingsplan voorziet groen in al deze gebieden. Een groene wand is ideaal voor een onthaal of receptie, als blikvanger in een meetingroom of boardroom is een moswand met bedrijfslogo akoestisch dan weer interessant. Grote losstaande planten komen vaak terug in de inkom of bij de koffiezone, computers en printers waar ze fijn stoffen opnemen. Op kasten en tussen werkeilanden heb je de mobiele dividers, in de lucht unieke hangplanten of Klick mos-tegels voor het plafond. Durf met potten eens out-of-the box te gaan.


Fijn stof is niet langer een kwestie van angst.EEN OPLOSSING DIE WERKT


Fijn stof is niet langer een kwestie van angst. Groenwand heeft een innovatieve biofilter techniek om fijnstof te reduceren.

Buiten, in de openbare ruimte, en binnen, op werkplekken of scholen.

Ons streven is een fijnstof en CO2 / VOC vrije leef- en werkomgeving.

1.


Een goede voorbereiding is alles. Denk goed na over de impact en de behoefte van je plantgoed, de juiste keuze voor je ruimte en de noden van werknemers. Maak een stijlkeuze.

2.


Doe een Airscan - klimaat onderzoek. Planten kunnen immers tal van klimaat factoren - temperatuur, luchtvochtigheid, CO2, geluid - beinvloeden. Laat hen daarom werken!

3.


Kies voor beplanting van Groenwand, dan heb je garantie op gezonde, stevige planten op de juiste plekken. Ook voor onderhoud bieden we opties met plantgarantie.

Een groene werkomgeving

zonder de gevaren van fijnstof of CO2

POSITIEVE IMPACT...

Steeds meer bedrijven ondervinden problemen bij het aantrekken van gemotiveerde werknemers die voor een langere periode blijven. Het is van groot belang dat een kantoor of werklpek er daarom zo aantrekkelijk en groen mogelijk uitzien. Door je werknemers bij het onderhoud te betrekken ontstaat er ook een band en een verantwoordelijkheid (zorg) wat we onbewust met een thuis gevoel associëren en met geluk. Dat je groen ook het binneklimaat en de luchtkwaliteit zal verbeteren is top.

LAAT JE GEEN GEBAKKEN LUCHT VERKOPEN

   

LAAT JE PLANTEN LUCHT PRODUCEREN

Kies voor advies op maat van je bedrijf voor een groener en gezonder kantoor.

...EN KLIMAATPLAN

Je klimaat groener maken is een belangrijke eerste stam, maar een indirect en vandaag de dag nog veel belangrijker onderdeel daarvan, is het verbeteren van je kimaat door dit groen slim in te zetten en voor jou te laten werken. Een Airscan en beplantingschema kunnen vooraf voorspellen welk effect je met welke beplanting zal bereiken.We meten voor én nadien je luchtwaarden, zo kan je het resultaat real-time mee opvolgen

“Planten die het goed blijven doen, zijn de sansevieria, ficus en kentia. Ook grootbladige plantensoorten, zoals de philodendron, hebben enorm veel fans.

De monstera is hier misschien wel de meest bekende plant in het rijtje.


Kim S.

Plant-Axis

"Binnen één bepaalde soort heb je bovendien vaak tientallen opties. Waar bijvoorbeeld de traditionele sansevieria eerder gelinkt wordt aan een klassiek interieur, gaat de sansevieria congo perfect op in een strakker, moderner geheel."


Geert S.

Decofora

“Ben je op zoek naar de meer trendy of Hipster plantensoorten? Dan kom je vandaag al snel uit bij de strelitzia, banaan en alle planten met een speciale bladvorm of kleur.

Ook de grote cactus of Yucca kennen momenteel een revival."


Marcel V. Nieuwkoop